Furuno Electric Co., Ltd. je globalni proizvođač navigacijske i radio-komunikacijske opreme u pomorstvu, sa sjedištem u Japanu, koji posluje u 80-tak zemalja širom svijeta.

Pozicioniranje na globalnom tržištu počinje 1948. godine kada Furuno prvi u svijetu uspijeva komercijalizirati dubinomjer (fishfinder), čime je uslijedilo novo poglavlje u svjetskoj ribarskoj industriji. Dubinomjeri su uskoro postali nezamjenjivi za profesionalno ribarenje, koje se prije toga zasnivalo na iskustvu i intuiciji ribara.

Furuno Electric Co. postaje dioničkim društvom 1951. godine, od kada razvija i lansira na tržište razne tipove uređaja koji su bili prvi u svijetu ili u Japanu po svojim osobitim funkcijama ili mogućnostima, a bazirajući se na svojim jedinstvenim ultrazvučnim i elektroničkim tehnologijama. Prvu potvrdu svjetske afirmacije dobija 1972. godine od strane udruženja NMEA kao priznanje za izvrsnost svojih proizvoda (National Marine Electronics Association – Američko nacionalno udruženje za elektroniku u pomorstvu). Otada Furuno redovito biva dobiva nagrade tog udruženja za kvalitetu svojih proizvoda (od 1971. godine ukupno 225 nagrada u raznim kategorijama).

Danas je Furuno vodeći proizvođač navigacijske i radio-komunikacijske opreme u svijetu, koji je prepoznat po kvaliteti svojih proizvoda. Za ilustraciju čvrste pozicije koje danas u svijetu ima brand Furuno dovoljno je navesti da Furuno drži preko 50% globalnog tržišta komercijalnih pomorskih radara.

Zadnjih godina Furuno je proširio svoje područje djelovanja uz pomoć samostalno razvijenih tehnologija i na industrijsku elektroničku opremu, medicinsku elektroniku i avio-industriju.

HORA Elektronik d.o.o. je distributer i ovlašteni servis firme Furuno za Hrvatsku i Sloveniju od 1991. godine.

Poveznica: http://www.furuno.com/